Karoli Gaspar University

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Fakta

Károli Gáspár Universitet blev grundlagt af den reformerede kirke i Ungarn . Denne kendsgerning afspejles i det officielle navn på institutionen: Károli Gáspár Universitet i den reformerede kirke i Ungarn.

Universitetet blev opkaldt efter Károli Gáspár, den kalvinistiske præst, der forberedte den første komplette ungarske oversættelse af Bibelen i 1590.

Universitetet blev grundlagt i sin nuværende fra i 1993, men dets historie stammer tilbage til 1839.

Foruden Budapest og Nagykőrös, hvor de to hovedcampusser ligger, tilbyder Károli Gáspár Universitet kurser i nabolande: i Targu Mures / Marosvásárhely og Ilieni / Ilyefalva (begge i Rumænien) såvel som i Berehove / Beregszász (Ukraine) og i Levice / Léva (Slovakiet) i samarbejde med lokale højere læreanstalter.

numre

over 7600 studerende tilmeldte sig studieåret 2017/18 på universitetet,

som omfatter følgende 5 fakulteter:

  • Juridisk Fakultet
  • Det Humanistiske Fakultet
  • Det Teologiske Fakultet
  • Fakultet for læreruddannelse
  • Fakultet for samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.

Cirka 50 afdelinger hører til de fire fakulteter.

Der er 528 videnskabelige medarbejdere, der underviser på 38 (BA, MA, en-cyklus) gradsprogrammer.

Rektors velkomst

Den juridiske forgænger for vores universitet var det reformerede teologiske akademi i Budapest, der blev grundlagt i 1855 og tildelt universitetsstatus af det ungarske parlament i 1990. I 1993 tog generalforsamlingen for den reformerede kirke i Ungarn beslutningen om at oprette et universitet, der spænder over en bred vifte af fakulteter, og denne beslutning blev godkendt senere på året den 21. september af Republikken Ungarns parlament. Gennem oprettelsen af Károli Gáspár Universitet har den reformerede kirke i Ungarn opfyldt sine forfædres mål. Vores universitet, i ånden af universitas scientiarum, sigter mod at hæve status ikke kun for kirken, men også nationen gennem dens uddannelsesmæssige, undervisningsmæssige og akademiske arbejde.

'Uden viden vil mine folk omgås!' - sådan var det Gamle Testamente 'profeters og reformatorernes råb i deres prædikener. Det er umuligt at forestille sig den virkning, som legioner af vandrende universitetsstuderende med reformeret tro, der kom til Schweiz, Holland, Tyskland, Skotland og senere Nordamerika, havde haft på den reformerede kirke og også på den ungarske kultur. Den ungarske protestantismes ånd er legemliggjort i sådanne individer som Gáspár Károli, Gáspár Heltai, Albert Szenczi Molnar, Bálint Kocsi Csergő, János Apáczai Csere, Sándor Kőrösi Csoma, Bolyaierne og mere for nylig, László Ravasz, István Bost, Endre Gyökössy, blandt andre. Protestantiske skoler og universiteter har gennem tidene banet vejen for reformeret og ungarsk kultur. Det vil de fortsætte med i fremtiden.

Forpligtelsen fra Károli Gáspár Universitet er at videreføre de fornemme traditioner fra de reformerede colleges Sárospatak, Pápa, Debrecen, Kolozsvár og Nagyenyed. Foruden uddannelse af religionsministre med henblik på akademisk forskning, uddannelse i stillingen som lektor og til graden doktor i filosofi og tildeling af grader er dens mål og målsætninger at give universitets- og universitets- grunduddannelse på flere fag og grene af stipendium og være i stand til at udføre akademisk forskning i overensstemmelse med de førnævnte traditioner og i reformationens ånd.

Må Gud velsigne denne mere end 160 år gamle institution. Vi beder om dette i håb om, at det vil være i stand til at udføre den mission, der er nævnt ovenfor i de kommende årtier.

Professor Dr. József Zsengellér
rektor

Mission statement

I ånden i det bibelske ord er universitetets mission at uddanne unge mennesker bevidst på at påberåbe sig kristendommens moral og åndelige værdier og at uddanne fagfolk med opdateret viden til nationens bedste og tjene ungarere, der lever i Ungarn og uden for vores grænser, først og fremmest det reformerede system for institutioner og de reformerede samfund. Desuden er universitetets mission at opmuntre til det akademiske og sociale samarbejde mellem de protestantiske samfund i Europa ved hjælp af et center i Ungarn og at øge deltagelsen af medlemmerne af det ungarske reformerede samfund i det intellektuelle og akademiske liv. Gennem alt dette bidrager universitetet til opfyldelsen af den ungarske reformerede kirkes kristne sociale mission.

Studieliv

På universitetsniveau er studerende ved Károli Gáspár Universitet repræsenteret af Studentersamfundet (EHÖK) . Studenterforeningens ansvarsområder inkluderer hjælp til kommunikationen mellem de tilmeldte studerende og universitetet, repræsentation af studerendes interesser i videregående uddannelser og akademiske anliggender samt ved regionale og nationale organisationer. EHÖK er også nødt til at koordinere arbejdet i fakulteternes studentforeninger, og det har også medlemskab af internationale studentorganisationer.

Károli Gáspár Universitet har et rigtig aktivt og udviklende studerendes liv. Studentersamfundet organiserer og tilbyder en bred vifte af kulturelle og professionelle programmer for de studerende. Studentersamfundet opfordrer alle til at møde deres professorer og skolekammerater uden for universitetet, til at skabe nye venskaber og etablere nye kontakter.

Károli Community Days afholdes i hvert semester inden efteråret og foråret. Under disse lejligheder er der arrangeret en række foredrag for de studerende, relateret til deres studieretning og fremtidige erhverv, der afholdes af deres professorer eller anerkendte fagfolk inden for deres felt. F.eks. Har juridiske studerende mulighed for at deltage i præsentationer afholdt af dommere, advokater eller anklagere, der introducerer deres karriereforløb. Begivenhedens sidste dag er Sportsdagen, hvor deltagerne kan spille fodbold, håndbold, basketball, volleyball eller prøve zumba. De mere modige studerende kan endda deltage i en kamp om paintball.

Universitetets studerende kan deltage i en lang række amatørsportshold i futsal, basketball, håndbold, volleyball eller vandpolo. Disse hold spiller i amatørmesterskaber, der er arrangeret blandt andre universiteter og colleges. Muligheden for at være med er åben for alle, også for absolutte begyndere. Bortset fra sportsaktiviteter har studerende også mulighed for at lære traditionel ungarsk folkedans.

Det teologiske fakultet tilbyder mange åndelige programmer for de studerende, da aktivt religiøst / spirituelt liv betragtes som vigtigt og opmuntret på universitetet. I Ráday Student Residence Hall afholdes bibelstudiegrupper en gang hver uge for beboerne. Der er lignende lejligheder, der er organiseret af præsten på universitetet også. Fakultetet tilbyder selv endnu flere religiøse programmer, for eksempel er der kollektiv bøn ved middagstid på hverdage, og der er også forskellige bønnegrupper koordineret af fakultets entusiastiske studerende.

Bocskai István College for Advanced Studies er en autonom institution med høje standarder for professionel uddannelse. Dets mål er at give uddannelse af høj kvalitet, støtte talentfulde studerende og uddanne professionelt motiverede og ambitiøse unge intellektuelle. For at nå disse mål arbejder medlemmerne af kollegiet for avancerede studier i to workshops baseret på deres studieretning, der er følgende: offentlig eller privatret.

KAPSZLI er en non-profit organisation, der blev grundlagt i 2004. Dets medlemmer, der studerer psykologi ved universitetet, arrangerer og afholder konferencer og begivenheder for at introducere psykologvidenskaben til alle. Under disse præsentationer, som ofte afholdes af kendte fagfolk inden for deres respektive områder, diskuteres interessante aktuelle emner og nye opdagelser inden for psykologi. Desuden forbereder KAPSZLI de studerende på deres fremtidige professionelle liv.

Hvert år arrangerer KAPSZLI en af Ungarns største konference inden for psykologi med 40 forelæsninger og over 20-30 workshops gennem 3 dage. I løbet af året holdes mindre foredrag månedligt. Forberedelserne til disse forelæsninger, herunder design af websider og plakater, kontakt med forelæsere, reklame, på udkig efter sponsorer, arrangeres alle af medlemmerne af KAPSZLI, der konstant arbejder på at forbedre deres organisation.

Placeringer

Budapest

Károli Gáspár Református Egyetem

Address
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Budapest, Ungarn

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig