Lille Catholic University - Faculty of Law

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Meget mere end en kollega, en «FLD» SPIRIT

Studerende på Det Juridiske Fakultet (FLD) betyder at blive medlem af den første privatskole i Frankrig: et ægte center for ekspertise og innovation inden for juridisk uddannelse.

Oprettet med grundlæggelsen af Université Catholique de Lille i 1875 genåbnede FLD sine døre i 1993 og etablerede sig også i Paris i 2009 ud over Lille Campus.

Fakultetet tilbyder til hver af sine mere end 2300 studerende garanti for optimale arbejdsforhold til tjeneste for hver elevs succes.

«FLD» Spirit

Hvert år har vores studerende mulighed for at vokse og udvikle sig i et privilegeret miljø inden for skolens stimulerende intellektuelle atmosfære:

• Strikkede klasser
• Opmærksomme administrative og undervisningsteam
• Akkrediterede studieforløb, der er kompatible med markedets udvikling og forventninger
• Vejledning til faglig og akademisk succes
• Innovative læringsmetoder
• Kurser, der fremmer samspil mellem studerende og professorer

Udbuddet af en uddannelse i overensstemmelse med de professionelle krav og udviklingen på arbejdsmarkedet.

6 bachelorprogrammer
5 master's programspor
11 master specialiseringer
2 dual-degree programmer med erhvervsskoler (Edhec Business School og IESEG School of Management)
2 dual-degree programmer med amerikanske universiteter (adgang til den amerikanske bar eksamen)
8 universitetsgrader
1 intensiv forberedelse til bar eksamen (PrépAvocats)
1 Arbejdsskole / Studie - Lov
1 International og European Law School (IELS)
1 Europæisk Kulturskole for Kriminologi (åbning i 2019)

Vores forskningscenter

Center for forskning om forholdet mellem risiko og lov (C3RD) blev grundlagt i 2006 for at koordinere professorernes forskningsaktiviteter inden for deres ekspertiseområde.

C3RD har som sådan en rækkevidde, der samtidig er tværfaglig (offentligret, privatret, international ret, lovhistorik, politisk videnskab, økonomi) og tværgående (menneskerettigheder, bæredygtig udvikling, erhvervslivet, ny teknologi, sundhed, religion) .

Personlig vejledning

Fra deres ankomst til det første år af bacheloruddannelsen til slutningen af kandidatuddannelsen er vores studerende garanteret at drage fordel af et optimalt arbejdsmiljø, der fremmer deres akademiske succes og forberedelsen af deres professionelle futures.

Det er takket være det engagerede team engageret i de menneskelige værdier, der karakteriserer vores skole, at alle kan drage nytte af kollektive og individuelle supportsystemer.

 • I 1. år: overgangen mellem skoleskolen og universitetet
 • Vejledninger
 • Forberedelse af indhøstede sessioner
 • Regelmæssige videnevalueringer

En anden uddannelsesmetode

Siden 2014 har vores fakultet anvendt undervisnings- og læringsmetoder, der er meget forskellige fra den traditionelle plan: Den studerende er kernen i hans / hendes uddannelse, bliver agent for sin egen læring og deltager mere dybt i løbet af kurser.

Refleksion, interaktion, analytisk ånd og praktisk anvendelse er nøgleordene i denne arbejdsmetode.

 • Fremme
  Udvekslinger og interaktion under kurser mellem studerende og instruktør.
 • lette
  Erhvervelse af juridiske begreber ved at forbinde teori og praktisk anvendelse i samme uge (OWOC = One Week / One Course).
 • Erhverve
  En første base af viden som følge af ens egen refleksion takket være "prereading" (Dokument sendt af instruktøren et par dage før hvert kursus, der tager de grundlæggende begreber i et defineret tema op).
 • Udvikle
  Ansvar og autonomi

Professionel nedsænkning

 • Praktikophold på bachelor niveau
  Vores bacheloruddannelse indeholder mindst 8 uger obligatoriske praktikophold: et element der skelner mellem vores elevernes ansøgningsfiler under mesterens ansøgningsproces. I kandidatuddannelserne varierer varigheden af praktikopholdet afhængigt af banen (mellem 2 og 6 måneder).
 • Opbygning af dit netværk
  Vores fakultet partnere med mange virksomheder, organisationer og faglige netværk (den franske sammenslutning af juridiske rådgivere, advokatfirmaet i Lille Bar, menneskerettighedsforkæmpere, GHICL, Det Franske Røde Kors, politiets hovedkvarter, ...). Dette tætte samarbejde med den professionelle verden gør det muligt for vores elever at drage fordel af programmer mere og mere i overensstemmelse med de forskellige professions forventninger og udvikling, og giver dem mulighed for at opbygge deres egne faglige netværk.
  Så snart de er kandidater, deltager vores studerende i alumni-samfundet, som organiserer regelmæssige netværksmøder mellem alumner og nuværende masterstudenter.
 • Skolen for erhvervsretlige studier
  Skolen for Erhvervsret Studier tilbyder programmer, der bringer faglig nedsænkning og en høj kvalitet universitetsuddannelse i hjertet af begge vores campuser.
  - 230 studerende på Lille og Paris campus
  - 4 mesterspor på 2 campusser: socialret og menneskelige ressourcer, erhvervsret / forsikringslov, lov og kapitalforvaltning, europæisk forretningslov.
  - 70% af fagfolk bidrager til programmet
  - Et stort netværk af partnerfirmaer

International akademisk erfaring

Fra og med det 3. år af bacheloruddannelsen har eleverne mulighed for at udleve en unik oplevelse i udlandet takket være mange partnerskaber arrangeret af Université Catholique de Lille.

 • Belgien
 • Kina
 • Kroatien
 • Estland
 • Tyskland
 • Ungarn
 • Italien
 • Holland
 • Polen
 • Rusland
 • Spanien
 • Kalkun
 • Det Forenede Kongerige (afhængigt af Brexit-resultaterne)
 • USA

Takket være Université Catholique de Lilles talrige interuniversitetskonventioner og aftaler har vores studerende også mulighed for at rejse til Australien, Canada ...

Den Internationale

Den IELS (International

8 bachelorgrader

Student mobilitet?
140 globale aftaler
27 Erasmus partnere
18% af eleverne går i udlandet med IELS
39 Erasmus

Valget mellem 2 campusser

 • I Lille: et tværfagligt miljø i hjertet af byens centrum
  Det juridiske fakultet er en del af Université Catholique de Lille. Placeret som nr. 2 blandt de top 10 smukkeste franske universiteter, "La Catho" er en institution anerkendt lokalt, nationalt og internationalt for kvaliteten af dets instruktion, dets forskning og dets service til studerende.
  30.000 studerende gnider hvert år i et grønt miljø i hjertet af Lille.


 • I Paris: En moderne campus og et familiemæssigt miljø
  Det juridiske fakultet ved Université Catholique de Lille har en anden campus i Issy-les-Moulineaux, som blev fuldstændig renoveret i 2013. Studerende i FLD-Paris nyder godt af et privilegeret leve- og studiemiljø inden for en campus dedikeret til juridiske videnskaber. Karakteristika for denne campus er præget af den familiære atmosfære, der hersker takket være små klassestørrelser, der favoriserer individuel vejledning og personlig opfølgning. Vores studerende nyder også godt af nye arbejdsområder, som fremmer samdesign og samarbejde.

Tjenester tilbydes

 • Boliger omkring campus

Uanset om det er på campus i Lille eller Paris, varierer de studerendes geografiske oprindelse højt. Som sådan tilbyder vi nogle løsninger på at finde boliger.

➢ I LILLE ELLER I PARIS: "STUDAPART" PLATFORM
Vores 2 universiteter nyder godt af et partnerskab med Studapart-platformen, der gælder især for studerende, der søger boliger på campus i Lille eller i Issy-les-Moulineaux.

Dette værktøj gør det muligt for brugere, i Frankrig eller i udlandet, at finde en udlejning, flatmate (r), en sublet, et midlertidigt værelse ... Tusindvis af boliger fra private udlejere, boliger og ejendomsmæglere er tilgængelige:
http://housing.univ-catholille.fr

➢ I LILLE: AEU HOUSING SERVICE
Foreningen for Universitetshjælp tilbyder studerende en stor liste over boliger i universitetslejligheder nær campus i Lille.
For yderligere detaljer: www.aeu-asso.fr - boligområde
Tlf. : 03.20.15.97.70

 • Biblioteker

På vores 2 universiteter har vores studerende adgang til biblioteker. De kan som sådan:
- Lån og konsulter dokumenter (omkring 400.000 publikationer, tidsskrifter, afhandlinger, cd-rom, dvd'er ...)
- Arbejde i et dedikeret rum, der fremmer ro og koncentration.

 • Library On Line (LOL)

Hver elev drager fordel af adgang til et digitalt biblioteksnetværk, der giver dem mulighed for at:
- Gennemfør forskning af dokumenter via universals fælles katalog.
- Hør og download nyhedsartikler.
- Konsulter elektroniske ressourcer.
- Konsulentafhandlinger, afhandlinger, undersøgelser og rapporter.
- Find listen over og vilkårene for høring og låntagning for hvert Université Catholique de Lille-bibliotek

Student samfund

Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk
 • Fransk

Se Law LLB » Se Law LLM » Se Master »

Studier

Denne skole tilbyder også:

LLB

European LL.B. i loven - Campus Lille

på universitet Fuldtid 1 - 3 år September 2019 Frankrig Lille

Den europæiske LL.B i lov (Lille) er et tosproget bacheloruddannelse for studerende, der er interesseret i internationale karriere. Denne bacheloruddannelse er designet til studerende, der har et meget godt niveau på engelsk og en god forståelse for tysk eller spansk. Et tredje sprog er obligatorisk med mange valg som kinesisk, japansk, arabisk, spansk, tysk, russisk, portugisisk eller italiensk. [+]

European LL.B. sviger

Akkrediteret grad i samarbejde med Toulouse Capitole 1 University "Licens Droit, Economie, Gestion - nævne Droit - Parcours Européen multilingue et mulitculturel"

Træningstid: 3-årigt program Træningssted: Campus Lille

ForudsætningerIndehaver eller fremtidig indehaver af grad opnået inden for EU = Baccalauréat, A-niveauer, VWO ...B2 engelsk niveau (europæiske sprog niveauer)målUndersøgelse af fransk lov.Undersøgelse af komparativ lov (Det Forenede Kongerige, Tyskland, Spanien).Behandling af grundlæggende fag, der sikrer adgang til et bredt udvalg af karriere.Introduktion til kontinentale retssystemer (Nordamerika, Sydamerika, Asien, Afrika, Rusland).akademikereJuridiske kurser på engelsk, fransk, tysk og spansk.Kurser undervist af professorer eller professorer fra hele verden.Internationalt mobilitet: Mulighed for at deltage i en årlig udveksling med ERASMUS-programmet eller som led i et internationalt partnerskab.Individualiseret instruktion med en professor i fransk ret kurser, seminarer og metodik workshops.JobForfølge en mester i international og europæisk lov eller en af kandidatuddannelserne tilbydes af det juridiske fakultet.Bliv en international advokat, dommer eller intern juridisk rådgiver ... i Frankrig eller i en EU-medlemsstat.Forberedelse af europæiske tjenestemandsundersøgelser.Internationale praktikophold.Professionel udvikling8 uger obligatoriske praktikophold i løbet af de tre år af programmet, hvoraf 4 skal være i udlandet (i et firma, advokatfirma, institution eller sommer program ...) eller i Frankrig inden for en international afdeling.Møder med jurister.Individuel hjælp til planlægning af faglige og akademiske karriere.Download brochuren [-]

European LL.B. i loven - Campus Paris

på universitet Fuldtid 1 - 3 år September 2019 Frankrig Paris Lille + 1 mere

Den europæiske LL.B i Paris er en tre-sprogig bachelorgrad, der er opdelt i tre dele: fransk lov (1/3) International [+]

Akkrediteret grad i samarbejde med Toulouse Capitole 1 University "Licens Droit, Economie, Gestion - nævne Droit - Parcours Européen multilingue et mulitculturel"

Træningstid: 3-årigt program Træningssted: Campus Paris

ForudsætningerIndehaver eller fremtidig indehaver af grad opnået inden for EU = Baccalauréat, A-niveauer, VWO ...B2 engelsk niveau (europæiske sprog niveauer)målUndersøgelse af fransk lovStudie af europæisk, engelsk og tysk eller spansk lov med kurser undervist ved at besøge professorer fra store europæiske fakulteter på deres modersmål.Undersøgelse af grundlæggende emner, der sikrer adgang til et bredt udvalg af karriere (national og international).Undersøgelse af komparativ lov.Forbedring af juridisk metode.Øvelse med juridiske klinikker undervist af advokater (på engelsk og spansk eller tysk).Avancerede sprogkurser og juridiske kurser.akademikereJuridiske kurser på engelsk, fransk, tysk og spansk.Kurser undervist af professorer eller professorer fra hele verden.Internationalt mobilitet: Mulighed for at deltage i en årlig udveksling med ERASMUS-programmet eller som led i et internationalt partnerskab.Individualiseret instruktion med en professor i fransk ret kurser, seminarer og metodik workshops.JobForfølge en mester i international og europæisk lov eller en af kandidatuddannelserne tilbydes af det juridiske fakultet.Bliv en international advokat, dommer eller intern juridisk rådgiver ... i Frankrig eller i en EU-medlemsstat.Forberedelse af europæiske tjenestemandsundersøgelser.Internationale praktikophold.Professionel udvikling8 uger obligatoriske praktikophold i løbet af de tre år af programmet, hvoraf 4 skal være i udlandet (i et firma, advokatfirma, institution eller sommer program ...) eller i Frankrig inden for en international afdeling.Møder med jurister.Individuel hjælp til planlægning af faglige og akademiske karriere.... [-]

LLM

LL.M. i International

på universitet Fuldtid 1 - 2 år September 2019 Frankrig Lille

LL.M. Program i International [+]

LL.M. Program i International

målErhverve en juridisk og geostrategisk ekspertise inden for menneskerettigheder, sikkerhedArbejde med aktuelle spørgsmål i forbindelse med internationale retssager og forhandlinger.Træn flersprogede advokater, der står over for globaliseringsspecifikationer og udfordringer.Lær grundlæggende regler i folkeretten og internationale relationer, samtidig med at den generelle juridiske kultur forbedres.Uddannelsesaktiverflersprogethed - tosproget program (engelsk / fransk) kendskab til et tredje sprog (spansk eller tysk)Globale Besøgende Professorer - Deltagelse af besøgs Professorer fra prestigefyldte universiteter og internationale institutioner.Moot Courts og / eller Law Clinics - Mulighed for at deltage i internationale Moot Courts konkurrencer og juridiske klinikker.Masterclass - Årlig Masterclass «Globale Skuespillere for Fred» med fremtrædende lærde og praktikere.Uddannelsesrejser - Mindst to uddannelsesrejser til europæiske institutioner og / eller internationale tribunaler og organisationer pr. Akademisk år.Internationale konferencer - Konferencer og workshops om aktuelle spørgsmål om international, sammenlignende og menneskerettighedslovgivning.Job og karriere / studiemulighederMesteren forbereder eleverne til at komme ind i verden af internationale organisationer, specialiserede nationale og internationale institutioner, forskningscentre, ngo'er eller internationale advokatfirmaer, der er aktive på menneskerettighedsområdet. Det tilbyder også en forskningsvej for studerende, der potentielt er interesseret i at forfølge en ph.d.-grad i Frankrig eller i udlandet.Til dit professionelle projektPraktikophold Mellem 3 og 6 måneder i udlandet eller i nationale institutioner med internationalt fokus.Netværksmuligheder Deltagelse af forskere og praktikere fra førende nationale og internationale institutioner (f.eks. Défenseur des Droits, International, Tribunals, Europarådet, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mv.).Download brochuren [-]

LL.M. i International

på universitet Fuldtid 1 - 2 år September 2019 Frankrig Lille

LL.M. i international [+]

LL.M. i international

UddannelsesaktiverMaster 1 er 75% undervist på engelsk.Master 2 er 90% undervist på engelsk.Deltagelse i internationale moot domstole: Master 1 studerende deltager i Vis moot i kommerciel arbitrage, Viena, Østrig; Master 2-studerende deltager i konkurrenceretten, domstolen, kongens college i London.Interaktive seminarer med høj intellektuel udveksling mellem professor og elever studie baseret på en praktisk tilgang, hvor eleverne hjælper med at anvende juridisk teori til konkret hypotese.Inden for Master 2-programmet finder nogle seminarer sted inde i huset, hvilket betyder at de holdes i relevante institutioner eller advokatfirmaer. Eksempelvis er studerende omfattet af studiebesøg hos de franske og belgiske konkurrencemyndigheder, EU-Kommissionen, OCDE og advokatfirmaer i Bruxelles og Paris.JobMaster 1: forretningsadvokat med en solid baggrund i international og europæisk generel forretningslov (selskabs- og insolvensret, aftaleret, konkurrenceret, intellektuel ejendomsret, kommerciel arbitrage).Master 2: forretningsadvokat, specialiseret i konkurrenceret.Master 1 og Master 2 studerende kan tage bar eksamen i Frankrig eller ved ækvivalens af deres studier i andre EU-medlemsstater.Master 1 studerende kan indgå i et internationalt udvekslingsprogram som Erasmus-programmet og studere i udlandet i løbet af et eller to semester af Master 1.Master 1 studerende kan integrere franske og europæiske universiteter i Master 2, hvis de ønsker det.Master 2 studerende kan indgå i et dobbeltgrad udvekslingsprogram med Delaware Law School, Widener University USA (andet semester i Master 2 skal finder sted i USA, skal der udleveres et dobbeltgrad eksamensbevis bestående af Master 2-diplomet og LL.M-eksamensbeviset.Student barbering gennemførte udvekslingsprogrammet med Delaware Law School kan præsentere New York Bar eksamen.Til dit professionelle projektMulighed for praktik i udlandet (firma,... [-]

LL.M. i International

på universitet Fuldtid 1 - 1 år September 2019 Frankrig Lille

LL.M./Master 1 i international [+]

LL.M./Master 1 i international

Formål med programmetKomplet Master grad dækker hele specialitet af internationaleForm internationale og europæiske eksperterForbered dig på at tage konkurrencer og konkurrencer, der giver adgang til internationale organisationer og europæiske institutioner.Forbered dig på at tage barprøven.Håndhævelse af lovpraksis med forskningsseminarier og metodologi.UddannelsesaktiverPrøvesimuleringer: juridisk litteratur, juridisk skrivning, indlæg ...Deltagelse i internationale MOOT COURTS (ELMC - European Law Moot Court).Udvikling af skrivefærdigheder.100% kurser på engelsk med vores faste og gæsteprofessorer.JobFortsæt med en Master 2-grad i InternationalKandidatuddannelse i InternationalLL.M. i andre EU-medlemsstater eller i partneruniversiteter.Mulighed for at gå på et udvekslingsprogram.Til dit professionelle projektMulighed for praktik i udlandet (firma, institution, advokatfirma eller sommeruniversitet) eller i Frankrig i et internationalt selskab.Møder med lovlærere især under den årlige IELS International Job DatingIndividuel hjælp til dit faglige projekt og dine studier.Besøgende professorer, der leverer et interessant og vigtigt netværk for job og praktikophold. Besøg af EU-institutionerne.... [-]

Videoer

Graduation in Lille - Promo 2016-2017 Hubert Védrine (former Foreign Affairs Minister)

Graduation in Paris - Promo 2016-2017 Bernard Cazeneuve (former Prime Minister)

Kontakt

Faculté libre de Droit

Adresse, linje 1 60 boulevard Vauban
59016 Lille, Hauts-de-France, Frankrig
Hjemmeside http://www.faculte-libre-de-droit-lille.fr/
Telefon +33 3 20 13 41 00

Faculté libre de Droit

Adresse, linje 1 Université Catholique de Lille à Paris 35 rue Gabriel Péri
92130 Paris, Île-de-France, Frankrig
Hjemmeside http://www.faculte-libre-de-droit-lille.fr/