Læs den officielle beskrivelse

106029_105926_coverpage.jpg

Partner af Handelskammeret Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique er en privat institution for videregående uddannelse dedikeret til Design-professioner i samarbejde med University of Nantes.

Grundlagt i 1988 og anerkendt af staten, er skolen en non-profit organisation.

106031_yellow-metal-design-decoration.jpg

Fire kerneværdier

Skolens projekt er baseret på fire værdier, der er udtryk for vores vision om design:

 • anerkendelse af kreative arbejdere som sande fagfolk,
 • fremme af design som et stærkt økonomisk aktiv,
 • design som udløser for innovation,
 • udforme som en praksis, der håndterer sociale, økonomiske og miljømæssige spørgsmål på en ansvarlig måde.

Design Ekspertise af L'École de design

 • et 3-årig bachelorprogram, hvor studerende specialiserer sig i en af ​​8 muligheder: Interiørarkitektur, Scenografi, Grafisk Design, Motionsdesign, Interaktionsdesign, Spildesign, Produktdesign eller Transportdesign.
 • en 2-årig kandidatuddannelse, der fører til en kandidatgrad i design (MDes) certificeret af det franske ministerium for videregående uddannelse. Postgraduate vælge mellem et af de 10 tværfaglige programmer, der tilbydes, herunder en 2-årig læreplan i lærlingeuddannelse.
 • Erhvervsuddannelseskurser under tilsyn af Erhvervsuddannelsescentret dedikeret til Uddannelse og Industriel Innovation uddannelsescenter (CFA), der fører til et avanceret faglig eksamensbevis (BTS), en bachelorgrad eller en kandidatuddannelse grad.
 • Fortsat uddannelse.
 • Forretningstjenester og designfremmende aktiviteter.

Op til 1.465 studerende er registreret efterår 2018.

106032_pencil-typography-black-design.jpg

En institution har rod i sit territorium og åben for verden

Siden 1998 har L'École De Design Nantes Atlantique været placeret på den teknologiske campus Atlanpole La Chantrerie i det nordøstlige Nantes (Frankrig), der er indrettet i en specialbygget facilitet takket være de lokale myndigheders støtte (Nantes Saint-Nazaire Handelskammeret, de regionale myndigheder i Pays de la Loire, lokalrådet for Loire-Atlantique, Nantes Métropole). Den eneste designinstitution i det vestlige Frankrig, har skolen en fordel af en unik regional situation.

I ti år har den proaktivt fulgt en udadvendt international udviklingspolitik: akademiske udvekslingsprogrammer, deltagelse i den internationale sammenslutning Cumulus, åbning af fire internationale studier (Kina Studio i Shanghai, Indien Studio i Pune, Brasilien Studio i São Paulo, Le Studio Montréal i Canada) flere internationale MDes

L'École De Design Nantes Atlantique er et aktivt medlem af forskellige akademiske netværk og faglige organisationer: Conférence des Grandes Écoles (top-niveau franske videregående uddannelser), Campus France ... I mange år har sine studerende fået præmier i prestigefyldte konkurrencer. Den succesfulde karriere, som vores kandidater forfølger, er et godt bevis for kvaliteten af ​​vores undervisningsmetoder.

Et center for design og innovation

L'École de design har opbygget en ekspertise inden for fire socioøkonomiske områder, der kombinerer eduktion, eksperimentel forskning og innovation gennem fire Design Labs:

 • READi Design Lab dedikeret til digital kultur,
 • Sustainable Cities Design Lab dedikeret til udviklingen af ​​mobilitet og bygget miljø,
 • Nye spisevaner Design Lab dedikeret til fødevaresystemer,
 • Care Design Lab dedikeret til sundhed, livskvalitet og social innovation.

Programmer undervist i:
 • Engelsk

Présentation du China Studio de L’École de design Nantes Atlantique (sous-titres français)