Université libre de Bruxelles - ULB

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Velkommen til Université Libre de Bruxelles!

BRUSSELS, EN MENNESKESTAD

I hjertet af Europa, kun 1h20 med tog fra Paris, 1h30 fra Amsterdam og 1h50 fra London og Köln, Bruxelles tilbyder alle fordelene ved en hovedstad og livskvaliteten i en stor og livlig by. Bruxelles er hjemsted for alle de store europæiske institutioner. Det er EU's officielle hjemsted og mange andre politiske og økonomiske beslutningstagende enheder og har et stigende antal virksomheder, organisationer og internationale eksperter.

130714_Parliament2.jpg

foto med tilladelse fra Université libre de Bruxelles - ULB

Den lange tradition for gæstfrihed og udveksling i Europas grønne hovedstad betyder, at både besøgende og beboere kan nyde en bred blanding af verdens mad og musik, mens kulturgribbe kan vælge imellem et væld af museer og shows. Université Libre de Bruxelles eller ULB ligger i hjertet af byen og byder på mange kulturelle, festlige og sportslige aktiviteter. Universitetscampuserne og de omkringliggende områder er yderst attraktive og giver lige den rigtige blanding af studier og fritid.

MULTIKULTUREL OG INTERNATIONAL

Som et multikulturelt universitet med en tredjedel af studerende og forskere fra udlandet er internationale relationer en daglig realitet for Université Libre de Bruxelles, ligesom selve byen Bruxelles, en af verdens mest kosmopolitiske byer. Samarbejde med universiteter fra hele verden er blevet styrket i både uddannelse og forskning, takket i vid udstrækning til de forskellige europæiske mobilitetsprogrammer. Udover studerende mobilitetsprogrammer tilbyder universitetet forskellige integrerede programmer med udenlandske partnere , herunder fælles kandidat- og ph.d.-grader. Flere af disse programmer har modtaget den prestigefyldte Erasmus Mundus akkreditering.

130713_crf-l6ChT3mxlUYnWFiA6g.jpg

foto med tilladelse fra Université libre de Bruxelles - ULB

Dens udadrettede stilling med hensyn til Europa og verden har resulteret i en række aftaler, samarbejder og særlige partnerskaber med nogle af verdens højeste universiteter. Universitetet har med mange års erfaring på internationalt plan lanceret UNICA, et netværk af 45 førende europæiske universiteter, der omfatter over en million studerende. Det er også et grundlægger af det internationale forum for offentlige universiteter (IFPU).

Institutionens internationalisering er forankret af følgende:

  • Grænseoverskridende samarbejde med regionen Nord-Pas-de-Calais (Lille) i Frankrig
  • En politik med foretrukne partnere til at opbygge fælles og langsigtede aktiviteter med omkring ti institutioner (især Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC i Vancouver, Fudan i Shanghai)
  • Adskillige specialiserede institutioner og centre, herunder Institut d'études européennes (Jean Monnet-forskningsstaven), Solvay Brussels School of Economics and Management, Skolen for Folkesundhed, Center for Canadas Studier, Tjekkiske Studier mv.
  • En transatlantisk dialog og åbning til nye lande

I årenes løb, og på trods af begrænsede ressourcer, har ULB været i stand til at opretholde sit niveau af ekspertise og imødekomme sit offentlige og sociale ansvar. Universitetet mener, at det kan hjælpe med at skabe en mere retfærdig og demokratisk verden ved at bidrage med et tillidsforhold, en kritisk dimension og den upartiskhed, der kræves i en globaliseret verden

130716_GroupPhoto18.jpg

foto med tilladelse fra Université libre de Bruxelles - ULB

GRUNDBREGGENDE FORSKNING

Fire videnskabelige Nobelpriser, en feltmedalje, tre Wolf-præmier og to Marie Curie-præmier er et yderligere bevis på universitetets mangeårige tradition for ekspertise.
Université Libre de Bruxelles er et aktivt medlem af forskningsområdet og er involveret i næsten 130 projekter finansieret af syvende europæiske rammeprogrammer. I løbet af de sidste par år har den opnået 7 startskud fra Det Europæiske Forskningsområde (ERC) til finansiering af forskning inden for medicin, økonomi, matematik, sociologi eller statsvidenskab samt 2 avancerede bevillinger til kunstig intelligens og fysik. Desuden anerkendes universitetets institut for europæiske studier som et " europæisk forskningscenter Jean Monnet " for dets arbejde med europæisk integration.

130715_fullsizeoutput_a64.jpg

foto med tilladelse fra Université libre de Bruxelles - ULB

HØJ UNDERSØGELSESTANDARDER

Université Libre de Bruxelles har 13 fakulteter, skoler og specialiserede institutter, der dækker alle discipliner, tæt kombineret akademisk input og forskning. Det tilbyder næsten 40 bacheloruddannelser og 235 kandidatuddannelser . Det samarbejder også 20 doktorgrader , med næsten 1.600 ph.d. i gang. Nogle af vores kandidatuddannelser fokuserer på tværfaglighed, mens andre lægger større vægt på internationale relationer gennem europæiske masteruddannelser eller på flersprogethed. Vi har også arbejdet i tæt samarbejde med VUB (Vrije Universiteit Brussel - Bruxelles flamsktalende universitet) i en årrække.

Humanisme, individuel ansvarlighed ...

"Université Libre de Bruxelles baserer sin undervisning og forskning på princippet om gratis henvendelse. Dette postulerer på alle områder domens uafhængighed og afvisning af en autoritetsbaseret opfattelse af viden." (1. artikel i vedtægterne for ULB). Et særligt træk ved ULBs undervisning er at tilbyde eleverne deres personlige frihed, samtidig med at de får den nødvendige støtte. Det er op til de studerende selv at drage fordel af mulighederne og de mange former for støtte, som er til rådighed for dem: Universitetet er således en ansvarskole.

... og innovation

De mest slående innovationer er blevet introduceret på postgraduate niveau. Disse programmer, hvoraf nogle undervises om aftenen og i weekenderne, er især rettet mod at arbejde voksne og er enten baseret på nyudviklede sociale og økonomiske behov (euro markedsføring, corporate governance osv.) Eller på avanceret forskning (æstetik og kunstfilosofien, videnskabens filosofi, bioinformatik osv.). Nye og innovative kurser af denne art bygger sig på ULBs langvarige tradition for ULB, samtidig med at den udvikles yderligere i nye retninger.

130720_fullsizeoutput_92b.jpg

foto med tilladelse fra Université libre de Bruxelles - ULB

ET FOKUS PÅ LINGUISTISK OG KULTURELIG MANGLIGHED

Som fransktalende universitet leveres de fleste kurser på Université Libre de Bruxelles på fransk. Imidlertid er et voksende antal af master grader delvist eller helt leveret på engelsk. Universitetet tilbyder en bred vifte af franske kurser før og under akademiet for at hjælpe sine internationale studerende med at forbedre deres sprogfærdigheder.

EN KOMMITTENT UNIVERSITET

Université Libre de Bruxelles er fast besluttet på at give alle chancen for at fortsætte deres videregående uddannelser og har udviklet en bred vifte af uddannelsesinitiativer : fx finansiel og psykologisk støtte, vejledning, franske klasser mv. Universitetet tilbyder også off-campus akademisk support. Et bemærkelsesværdigt eksempel er et støtteprogram for undervisende gymnasieelever (Schola), som blev tildelt UNESCO Comenius-prisen .

Université Libre de Bruxelles har siden grundlæggelsen i 1834 været tæt involveret i den igangværende debat om kritisk tænkning og frihed . Dette har inkluderet åbenlyst modstand mod diktaturer og andre nationalistiske overgreb, fremme af lige muligheder og en række andre sociale spørgsmål. Efter oprettelsen af en af de første ngo'er (CEMUBAC) har universitetet fortsat spillet en aktiv rolle i udviklingsbistand og internationalt samarbejde.

Europæisk og internationalt, velkommen til en selvstændig, engageret og dynamisk, Université Libre de Bruxelles kan også regne med det store globale alumni netværk (UAE), universitetets bedste ambassadører. På baggrund af princippet om gratis henvendelse, der postulerer selvstændig begrundelse og afvisning af al dogma, har universitetet bevaret sine oprindelige ideer som en fri institution, der er fast involveret i forsvaret af demokratiske og menneskelige værdier.

130717_6KD5L3vvSv2OLljuT0Cncg.jpg

foto med tilladelse fra Université libre de Bruxelles - ULB

Undersøgelsesfrihed og deltagelse

Université Libre de Bruxelles baserer sin undervisning og forskning på princippet om gratis undersøgelse og har altid givet sine studerende mulighed for at spille en aktiv og deltagende rolle i universitetslivet og i evalueringen af den undervisning, de modtager. Faktisk er princippet om fri undersøgelse, der er baseret på uafhængig dom og en afvisning af et autoritetsbaseret videnskue, indskrevet i universitetets vedtægter.

Som følge heraf er ULB en af de få belgiske eller endda europæiske universiteter, hvor eleverne er repræsenteret på alle beslutningstagende organer. I samme ånd har en systematisk lærervurderingsprocedure været i drift i over tyve år og er baseret på elevernes egen vurdering af deres læreres pædagogiske evner.

Placeringer

Bruxelles

Université Libre de Bruxelles

Address
Avenue Franklin Roosevelt 50
1050 Bruxelles

1050 Bruxelles, Belgien
Telefonnummer
+32 2 650 38 72