Keystone logo

Filtre

 • Jura
 • Administrativ jura
 • Bankret
Studieområde
 • Jura (20)
 • Tilbage til hovedkategori
Placeringer
Find flere lokationer
Grad type
Varighed
Studietempo
Sprog
Sprog
Studieformat

20 Jura Programmer i Bankret 2024

  Jura Programmer i Bankret

  Hvad er banklovgivning?

  Banklovgivning fokuserer på de regler og bestemmelser, der gælder for bankvirksomhed. F.eks. kan studerende i banklovgivning lære om kravene til oprettelse af en bank og om de aktiviteter, som banker må udføre. Ud over at se på selve bankerne dækker banklovgivningen også betalingssystemer som f.eks. kreditkort og elektroniske penge og beskæftiger sig med, hvordan insolvens påvirker en banks aktiviteter og bankernes insolvens selv.

  Hvad er fordelene ved at studere bankret på universitetet?

  Det kan være nyttigt at studere bankret på universitetet for folk, der ønsker at arbejde i finanssektoren. Banklovgivning omhandler alle typer virksomheder, der er involveret i banksystemet, hvilket betyder, at den dækker alt fra store multinationale selskaber til små lokale banker. Det kan især være nyttigt for de studerende, der har planer om at blive advokater, da de skal have kendskab til juridiske spørgsmål vedrørende erhvervslivet, herunder bankvæsenet.

  Hvad vil jeg studere på en universitetsuddannelse i bankret?

  En uddannelse i bankret kan give dig detaljeret viden om lovgivningen omkring bank- og finansvirksomhed. Du vil lære, hvordan loven påvirker alle aspekter af bankvirksomhed, fra forretningsaktiviteter til sikkerhed, fra kunder til markeder. Studerende på en uddannelse i bankjura lærer om juridiske aspekter, herunder forbrugerbeskyttelse og bekæmpelse af hvidvaskning af penge, samt de etiske spørgsmål, der følger med arbejdet i den finansielle sektor.