Keystone logo
Université libre de Bruxelles - ULB

Université libre de Bruxelles - ULB

Université libre de Bruxelles - ULB

Introduktion

Velkommen til Université Libre de Bruxelles!

BRUXELLES, EN BY I MENNESKELIG SKALA

I hjertet af Europa , kun 1.20 med tog fra Paris, 1.30 fra Amsterdam og 1.50 fra London og Köln, byder Bruxelles på alle fordelene ved en hovedstad og livskvaliteten i en stor og livlig by. Bruxelles er hjemsted for alle de store europæiske institutioner. Det er det officielle sæde for EU og mange andre politiske og økonomiske beslutningstagende enheder og kan prale af et voksende antal virksomheder, organisationer og internationale eksperter.

Den lange tradition for gæstfrihed og udveksling i Europas grønneste hovedstad betyder, at både besøgende og beboere kan nyde en bred blanding af verdens mad og musik, mens kulturgribbe kan vælge mellem et væld af museer og shows. Beliggende i hjertet af byen tilbyder Université Libre de Bruxelles eller ULB også mange kulturelle, festlige og sportslige aktiviteter. Universitetscampusserne og de omkringliggende områder er yderst attraktive og giver den helt rigtige blanding af studier og fritid.

MULTIKULTUREL OG INTERNATIONAL

Som et multikulturelt universitet med en tredjedel af studerende og forskere fra udlandet er internationale relationer en daglig realitet for Université Libre de Bruxelles, ligesom selve byen Bruxelles, en af verdens mest kosmopolitiske byer. Samarbejdet med universiteter fra hele verden er blevet intensiveret inden for både uddannelse og forskning, i høj grad takket være de forskellige europæiske mobilitetsprogrammer. Ud over studerendes mobilitetsprogrammer tilbyder universitetet forskellige integrerede programmer med udenlandske partnere , herunder fælles master- og doktorgrader. Flere af disse programmer har modtaget den prestigefyldte Erasmus Mundus- akkreditering.

Dens udadvendte position i forhold til Europa og verden har resulteret i, at der er indgået en række aftaler, samarbejder og særlige partnerskaber med nogle af verdens førende universiteter. Med mange års erfaring på den internationale scene lancerede universitetet UNICA, et netværk af 45 førende europæiske universiteter , der omfatter over en million studerende. Det er også et stiftende medlem af International Forum of Public Universities (IFPU).

Institutionens internationalisering er forankret i følgende:

  • Grænseoverskridende samarbejde med regionen Nord-Pas-de-Calais (Lille) i Frankrig
  • En politik med foretrukne partnere til at opbygge fælles, langsigtede aktiviteter med omkring ti institutioner (navnlig Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC i Vancouver, Fudan i Shanghai)
  • Adskillige specialiserede institutioner og centre, herunder Institut d'études européennes (Jean Monnet-forskningspolen), Solvay Brussels School of Economics and Management, School for Public Health, Center for Canadian Studies, Czech Studies, etc.
  • En transatlantisk dialog og åbning for nye vækstlande

I årenes løb, og på trods af begrænsede ressourcer, har ULB været i stand til at opretholde sit ekspertiseniveau og leve op til sit offentlige og sociale ansvar. Universitetet mener, at det kan bidrage til skabelsen af en mere retfærdig og demokratisk verden ved at bidrage med et tillidsforhold, en kritisk dimension og den upartiskhed, der kræves i en globaliseret verden

banebrydende forskning

Fire videnskabelige nobelpriser, en Fields-medalje, tre ulvepriser og to Marie Curie-priser er yderligere bevis på universitetets mangeårige tradition for ekspertise.
Université Libre de Bruxelles er et aktivt medlem af forskningsområdet og er involveret i næsten 130 projekter finansieret af det 7. europæiske rammeprogram. I løbet af de sidste par år har det opnået 7 startbevillinger fra det europæiske forskningsrum (ERC) til finansiering af forskning i medicin, økonomi, matematik, sociologi eller statskundskab, samt 2 avanceret bevilling i kunstig intelligens og fysik. Derudover er universitetets institut for europæiske studier anerkendt som et " Jean Monnet europæisk forskningscenter " for sit arbejde med europæisk integration.

HØJE UNDERVISNINGSSTANDARDER

Université Libre de Bruxelles har 13 fakulteter, skoler og specialiserede institutter, der dækker alle discipliner, tæt kombinerer akademisk input og forskning. Det tilbyder næsten 40 bacheloruddannelser og 235 kandidatuddannelser . Det samarbejder også med 20 ph.d.-skoler med næsten 1.600 PhD i gang. Nogle af vores masteruddannelser fokuserer på tværfaglighed, mens andre lægger mere vægt på internationale relationer gennem europæiske mastergrader eller på flersprogethed. Vi har også arbejdet tæt sammen med VUB (Vrije Universiteit Brussel - Bruxelles flamsktalende universitet) i en årrække.

Humanisme, individuelt ansvar...

"Université Libre de Bruxelles baserer sin undervisning og forskning på princippet om fri undersøgelse. Dette postulerer, på alle domæner, uafhængighed af dømmekraft og afvisning af en autoritetsbaseret opfattelse af viden." (1. artikel i ULB's vedtægter). Et specifikt træk ved ULB's undervisning er at tilbyde eleverne deres personlige frihed og samtidig give dem den nødvendige støtte. Det er op til de studerende selv at udnytte de muligheder og de talrige former for støtte, de har til rådighed: Universitetet er således en ansvarlig skole.

... og innovation

De mest slående innovationer er blevet introduceret på postgraduate niveau. Disse programmer, hvoraf nogle undervises om aftenen og i weekenden, er især rettet mod arbejdende voksne og er baseret enten på nye sociale og økonomiske behov (euro marketing, corporate governance osv.) eller på avanceret forskning (æstetik) og kunstfilosofien, videnskabsfilosofien, bioinformatik osv.). Nye og innovative kurser af denne art bygger sig selv på ULB's mangeårige tradition for ULB og udvikler den videre i nye retninger.

ET FOKUS PÅ SPROGLIG OG KULTUREL DIVERSITET

Som et fransktalende universitet afholdes de fleste af kurserne på Université Libre de Bruxelles på fransk. Et stigende antal kandidatgrader leveres dog helt eller delvist på engelsk. Universitetet tilbyder en bred vifte af franskkurser , før og i løbet af det akademiske år, for at hjælpe sine internationale studerende med at forbedre deres sprogfærdigheder.

ET ENGAGEMENTET UNIVERSITET

Université Libre de Bruxelles er fast besluttet på at give alle chancen for at fortsætte deres videregående uddannelser og har udviklet en række studenterstøtteinitiativer : fx økonomisk og psykologisk støtte, vejledning, franskundervisning osv. Universitetet yder også akademisk støtte uden for campus. Et bemærkelsesværdigt eksempel er et støtteprogram for underpresterende gymnasieelever (Schola), som blev tildelt UNESCOs Comenius-pris .

Siden grundlæggelsen i 1834 har Université Libre de Bruxelles været tæt involveret i den igangværende debat om kritisk tænkning og frihed . Dette har inkluderet åbenhjertig modstand mod diktaturer og andre nationalistiske overgreb, fremme af lige muligheder og en række andre sociale spørgsmål. Efter at have stiftet en af de første NGO'er (CEMUBAC), har universitetet fortsat spillet en aktiv rolle i udviklingsbistand og internationalt samarbejde.

Europæisk og internationalt og byder velkommen til en uafhængig, engageret og dynamisk, Université Libre de Bruxelles kan også regne med sit store globale alumni-netværk (UAE), universitetets bedste ambassadører. Baseret på princippet om fri undersøgelse, der postulerer selvstændige ræsonnementer og afvisning af alle dogmer, har universitetet bevaret sine oprindelige ideer som en fri institution, der er fast engageret i forsvaret af demokratiske og menneskelige værdier.

Frihed til undersøgelse og deltagelse

Université Libre de Bruxelles baserer sin undervisning og forskning på princippet om fri undersøgelse og har altid givet sine studerende mulighed for at spille en aktiv og deltagende rolle i universitetslivet og i evalueringen af den undervisning , de modtager. Princippet om fri undersøgelse, som bygger på uafhængig dømmekraft og en afvisning af et myndighedsbaseret vidensyn, er nemlig nedfældet i universitetets vedtægter.

Som følge heraf er ULB et af de få belgiske eller endda europæiske universiteter, hvor studerende er repræsenteret i alle besluttende organer. I samme ånd har en systematisk lærervurderingsprocedure eksisteret i over tyve år og bygger på elevernes egen vurdering af deres læreres pædagogiske evner.

Placeringer

  • Brussels

    Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles, 1050, Brussels

    Spørgsmål