Keystone logo
Find dit SJD-program

Find dit SJD-program

Hvad skal man studere
Hvor skal man studere

Den højeste juridiske grad omtales ofte som en SJD (også JSD), som er forkortelsen af det latinske Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Dette oversættes til Doctor of Juridical Science eller Doctor of the Law Science . I USA, hvor graden er mest almindelig, svarer SJD til en ph.d. i jura. SJD'er afsluttes normalt, efter at en studerende eller juridisk professionel har afsluttet en Bachelor of Law (LLB) og/eller en Master of Law (LLM).

Ligesom en ph.d. er en SJD beregnet til studerende med en passion for juridisk stipendium, der ønsker at forfølge en karriere i den akademiske verden eller som offentlige embedsmænd. SJD-kandidater forventes at yde væsentlige bidrag med deres forskning til den eksisterende juridiske viden. Konferencen for en SJD finder sted, efter at en kandidat med succes har gennemført betydelig forskning. I de fleste SJD-programmer omfatter en vellykket afslutning både aflevering af afhandling af publicerbar kvalitet og et mundtligt forsvar af kandidatens forskning.

For at forfølge en SJD skal potentielle kandidater ansøge om deres valgte program og demonstrere deres egnethed til juridisk forskning. Mens nogle programmer accepterer kandidater, der kun har en LLB, kræver mange, at ansøgere har afsluttet en LLM eller anden juridisk grad på kandidatniveau.

SJD'er er prestigefyldte og strenge studieforløb. De fleste SJD'er afsluttes inden for tre år. Succesfulde SJD-kandidater kan forvente at arbejde som akademikere eller juridiske professorer eller i høje stillinger inden for offentlige embeder eller regeringer.