Master og Droit et Contentieux de l'UE (LL.M.)

Generelt

Program beskrivelse

Om

Mesteren og Droit et Contentieux de l'Union européenne giver en grundig forståelse af EU-lovgivningen og dens retssagssystem.

Med akademiske år 2018-2019 er Europa-Parlamentet blevet en officiel partner for mesteren, der tilføjer til den intensive deltagelse i dommers program, fortaler generaler og andre embedsmænd fra Den Europæiske Unions Domstol (CJEU) og EFTA-domstolen ved siden af et udvalg af internationalt anerkendte professorer.

Det ambitiøse program kombinerer innovative metoder til undervisning, læring og evaluering. Det dækker:

  • Grundig undersøgelse af EU-institutionel lovgivning med fokus på lovgivningsprocesser og demokratisk kontrol.
  • Uddybning af forståelsen af EU-lovgivningen gennem retssager.
  • Dybtgående undersøgelse af retsmidler inden for EU og procedureregler.
  • Analyse af den nationale dommers rolle i gennemførelsen af EU-lovgivningen og deres forhold til EU og garantien for effektiv retsbeskyttelse.

97925_Students2.jpg

5 grunde til at specialisere sig i EU-ret og retssag ved universitetet i luxembourg

  • Uovertruffen inddragelse af eksperter fra universiteter og de europæiske domstole og institutioner med et højt specialiseringsniveau i EU-lovgivningen i undervisningen.
  • Interaktive undervisningsmetoder, der fremmer viden og kritisk tænkning.
  • Indsigt fra dommere og medlemmer af Europa-Parlamentets juridiske afdeling.
  • Praktikophold er til stede i Europa-Parlamentets juridiske tjeneste (flere forbeholdte og betalte praktikophold, der tilbydes) såvel som EU-Domstolen og EFTA-Domstolen.
  • Tosproget program giver eleverne en konkurrencemæssig fordel for deres fremtidige karriere.

Karrieremuligheder

Studerende vil være forberedt på beskæftigelsesmuligheder hos de europæiske institutioner, nationale myndigheder, advokatfirmaer og den private sektor.

Master og Droit et Contentieux de l'Union européenne giver også et springbræt til videre akademiske studier på en ph.d. niveau.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Struktur af studier

Studerende, der ansøger om Master en Droit og Contentieux de l'Union Européenne, kan indtaste direkte i det andet år af kandidatuddannelsen (M2) med det formål at opnå en LL.M. grad. Dette kræver en vellykket gennemførelse af fire års studier på 240 ECTS, typisk ved at have opnået en mastergrad i lov eller tilsvarende studier, herunder kurser i europæisk lov. Studerende vil blive optaget efter en afgørelse fra en admissionsudvalg.

Ansøgere, der har afsluttet tre års studier på 180 ECTS (typisk en bachelor i lov eller tilsvarende studier) er berettiget til at ansøge om det fælles første år af LL.M. studier ved universitetet i luxembourg (M1). Det tilbyder en række kurser i europæisk og international lov, hvorfra studerende kan vælge for at forberede sig til de særlige krav i andet år (M2).

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Læs mere

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Minimer
Luxembourg by