Master og Droit Bancaire et Financier Européen (LL.M.)

Generelt

Program beskrivelse

Om

Master og Droit Bancaire et Financier Européen (LL.M.) er et af de førende programmer inden for dette område, der tilbydes i det europæiske kontinent. Investeringsfondets lovvalg i andet halvår af andet år er en juridisk kvalifikation unik i Europa.

Mesteren fokuserer på undersøgelsen af tre væsentlige søjler - lov om banklovgivning, værdipapirer og kapitalmarkeder samt lov om investeringsfonde - eller kollektive investeringsordninger (CIS) - inden for rammerne af EU-lov, luxembourgsk lovgivning og sammenlignende lov.

Undervisningsgruppen omfatter akademikere og anerkendte praktikere med speciale i bank- og finanslovgivning.

Anvendelse af moderne og interaktive undervisningsmetoder, blanding af individuel studie og samarbejde, kombinerer programmet erhvervelsen af grundlæggende begreber i første semester og deres praktiske anvendelse i andet semester gennem case-based learning udviklet af praktikere.

97922_Library.jpg

5 grunde til at specialisere sig i bank- og finanslov ved universitetet i luxembourg

  • Erhverve ekspertise inden for bank- og finanslov på højt niveau, såvel som i europæisk lov, luxembourgsk lov og sammenlignende lov.
  • Specialisere sig i det voksende område af investeringsfonde lov.
  • I slutningen af programmet vil du være parat til at knytte forbindelsen mellem teori og praksis og komme ind i den professionelle verden.
  • Det tosprogede program (undervist på fransk og engelsk) giver en konkurrencemæssig fordel på arbejdsmarkedet.
  • Find en interessant praktik eller et arbejde inden for bank- og finanslov eller investeringsfond lov efter eksamen.

Karrieremuligheder

Kandidater fra Master en Droit Bancaire et Financier Européen kan forfølge beskæftigelse i den juridiske karriere inden for bank og finanssektoren (banker, finansielle tjenesteydere, tilsynsorganer osv.), Forsikringssektoren eller fondbranchen. De kan også finde arbejde i advokatfirmaer, europæiske banker og finansielle institutioner eller nationale myndigheder.

Master og Droit Bancaire et Financier Européen giver også eleverne mulighed for at opfylde de nødvendige betingelser for at fortsætte deres studier på en ph.d. niveau.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Struktur af undersøgelser

"Master and Droit Bancaire et Financier Européen" bygger på et fælles første år (M1) af alle seks LL.M. specialiseringer, der tilbydes af det juridiske fakultet, økonomi og finans, der giver de nødvendige grundlag for at forfølge programmet. Modul 3 i første semester af dette fælles første år omfatter et obligatorisk kursus om europæisk bank- og finanslovgivning. Modul 6 i andet semester af M1 tilbyder et obligatorisk seminar om europæisk investeringsfond lov.

Det andet år (M2) af "Master i Droit Bancaire et Financier Européen" udgør et program dedikeret til bank- og finanslov baseret på tre søjler - banklovgivning, værdipapirer og kapitalmarkedslovgivning samt lov om investeringsfonde (kollektive investeringsordninger - CIS). Det første semester af M2 er designet som en fælles kerne for at give alle eleverne mulighed for at erhverve og mestre det grundlæggende i disse tre søjler. I andet semester opdeles mesteren i to spor. Det generelle spor uddyber kendskabet til de tre søjler med vægt på luxembourgsk lov og sammenlignende bank- og finanslovgivning. Spørgsmålet om kollektive investeringsordninger giver eleverne en specialisering på dette område gennem en grundig undersøgelse af luxembourgsk investeringsfondslovgivning og forskellige typer investeringsfonde (investeringsinstitutter og AIF'er) samt visse specifikke aspekter (beskatning, strafferet, adfærdskodeks osv. .), samtidig med at der gives indsigt i sammenlignende investeringsfonde lov og porteføljestyring.

Program

Det første semesterprogram er dedikeret til at lære det grundlæggende i europæisk bank- og finanslov. Andet semester er dedikeret til seminarer og case-baserede læring. Siden 2012 kan eleverne efter aftale med programmets retning vælge i løbet af andet semester et "investeringsfonds" spor.

Et udvalgt antal studerende kan efter tilgængelighed deltage gratis i det højtstående "islamiske finansseminar", som normalt finder sted i marts.

Programmet kan følges om et år eller efter aftale og for et begrænset antal deltagere på deltid.

97924_Students1.jpg

Deltidsprogram - to års studier

Studerende har mulighed for at følge Master en Droit Bancaire et Financier på deltid. Se venligst under programmets struktur, der skal følges i det første år af deltidsstudiet, der skal sikre den pædagogiske udvikling af kurserne, herunder valgfag valgt af studerende i sommersemesteret.

For at sikre sammenhæng i programmet og tilrettelæggelse af studier kan eleverne ikke sammensætte deres egen køreplan. Studerende skal deltage i alle seminarer i et givet kursus.

Bank og europæisk finansiel lov: Praktik

Master i europæisk lov - europæisk bank og finansiel lov - indeholder ikke en obligatorisk placering.

Studerende kan gennemføre en placering på eget initiativ med det formål at supplere deres universitetsuddannelse med erhvervserfaring. Dette vil blive kategoriseret som en frivillig placering.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Læs mere

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Minimer
Luxembourg by