Master i europæisk privat lov (LL.M.)

Generelt

Program beskrivelse

Om

Kandidatuddannelsen i europæisk privatret er blandt de mest innovative masterprogrammer i EU-lovgivningen. Det fokuserer på europæiskisering af privatretlige sektorer, der dækker nøglespørgsmål og giver eleverne mulighed for at forstå, hvordan national lovgivning om privatret vil udvikle sig i fremtiden.

Første semester er dedikeret til at uddybe forståelsen af europæisk integration og samspillet mellem EU-lovgivningen og de nationale retssystemer efterfulgt af klasser inden for privatretlige områder, der er dybt europæiskiseret (virksomhed, arbejdskraft, intellektuel ejendomsret og bank- og finanslov ). Andet semester er dedikeret til juridiske områder, hvor indflydelse af europæisk lov er indirekte men levende (kontrakt- og tortlov, familie- og personlov og procesret).

Studerende er uddannet til at evaluere juridiske spørgsmål på en unik måde, opmuntrende analyse, der går ud over nationale jurisdiktioner for at trække på europæiske juridiske kilder og at foreslå mere innovative løsninger. Privatret udforskes gennem case-metoder kombineret med en præsentation af de relevante lovbestemmelser. Programmet blander teoretiske og praktiske tilgange med studerende lærte at skrive memoranda og kritiske anmeldelser af lovgivningsdokumenter og videnskabelige doktriner, samt hvordan man organiserer forskellige juridiske begivenheder.

Studerende kan yderligere uddybe deres praktiske erfaring gennem månedlige workshops med praktikere, en obligatorisk praktikplads og ved at drage fordel af det kliniske program, der tilbydes af Det Juridiske Fakultet, Consumer Law Clinic - hvor de møder virkelige kunder med virkelige problemer.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 grunde til at specialisere sig i europæisk privatret ved universitetet i luxembourg

  1. Vær på forkant med et udviklingsland for europæisk lov, der stadig mangler i professionelle specialister.
  2. Få praktisk erfaring gennem klinisk undervisning og Consumer Law Clinic (holdt på fransk), anerkendt af Luxembourg Bar Association. Studerende opfordres også til at deltage i en international moot court konkurrence.
  3. Den obligatoriske praktikplads giver eleverne mulighed for at få yderligere praktisk erfaring ved hjælp af deres faglige ekspertise.
  4. Månedlige workshops med praktikere, akademikere og beslutningstagere om de seneste nyheder inden for europæisk privatret.
  5. Undervist af ledende akademikere på området, støttet af dommere og advokat generaler for Den Europæiske Unions Domstol.

97925_Students2.jpg

Karrieremuligheder

Studerende vil være forberedt på beskæftigelsesmuligheder i de nationale myndigheder, de europæiske institutioner, advokatfirmaer, domstole, banker og finansielle institutioner eller som notarer. LL.M. I europæisk privatret er der også et springbræt for yderligere akademiske studier på ph.d.-niveau.

Struktur af undersøgelser

Studerende, der søger kandidat i europæisk privatret, kan gå direkte ind i kandidatuddannelsens andet år (M2) med det formål at opnå en LL.M. grad. Dette kræver en vellykket gennemførelse af fire års studier på 240 ECTS, typisk ved at have opnået en mastergrad i lov eller tilsvarende studier, herunder kurser i europæisk lov. Studerende vil blive optaget efter en admissionsudvalgs afgørelse.

Ansøgere, der har afsluttet tre års studier på 180 ECTS (typisk en bachelor i lov eller tilsvarende studier) er berettiget til at ansøge om det fælles første år af LL.M. studier ved universitetet i luxembourg (M1). Det tilbyder en række kurser i europæisk og international lov, hvorfra studerende kan vælge for at forberede sig til de særlige krav i andet år (M2).

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Læs mere

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Minimer
Luxembourg by