LLM i Energi- og Klimagelov

Generelt

Program beskrivelse

Hvad gjorde liberaliseringen for energisektoren? Og ændrede det forholdet mellem staten og energisektoren? Bør energiselskaberne være optaget af klimaændringer?

I dag ændrer energisektoren sig som følge af markedsliberalisering og bekymringer vedrørende klimaændringer. EU præsenterer et typisk eksempel på dette scenarie, men lignende udviklinger kan også findes i andre dele af verden. Dette specialiserede program vil præsentere de vigtigste principper for liberalisering af energimarkedet og hvordan klimaretten påvirker energisektoren, hvor EU ofte bruges som et eksempel.

Hvorfor studere dette program i Groningen?

Programmet undervises midt i energidalen i Holland, hvilket giver rig mulighed for førende eksperter inden for energi- og klimarett til både at arbejde i sektoren og undervise studerende om energi og klima.

Program

År 1

Studerende skal deltage i seks obligatoriske kurser og det obligatoriske seminar for dette program. Som alle kandidater afsluttes dette program også med at skrive en speciale, der er værd 18 ECTS.

Kurser

 • Reguleringsøkonomi (6 EF)
 • Energiret og politik (6 EF)
 • Seminar International miljølov (6 EF)
 • Klimarett (6 EF)
 • Energimarkedslovgivning (6 EF)
 • Energiinvesteringer og handelslov (6 EF)
 • Kandidateksamen (18 EC)
 • Energikontraktering (6 EC)

Studere i udlandet

 • Studerende i udlandet er valgfrit

Adgangskrav

Adgangskrav

Specifikke krav Mere information
karakter gennemsnit Oven i form af at give Admissions Board med udskrifter og eksamensbeviser, skal studerende have et tilsvarende minimum GPA (karakterpoint gennemsnit) på 7/10 (hollandske klassificeringsskala).
viden minimum Grundlæggende viden inden for europæisk ret plus elementær viden om offentlig international ret
sprogprøve

Modersmål på engelsk kan anmode om fritagelse for at fremlægge bevis for færdigheder. Ellers bliver du nødt til at fremlægge bevis for engelsk sprogfærdighed:

 • TOEFL: 100 (alle sektioner skal være mindst 21; skrivesektionen skal være mindst 23)
 • IELTS: 7 (alle sektioner skal være mindst 6,0; skrivesektionen skal være mindst 6,5)
 • Cambridge C2-færdigheder (CPE, Cambridge Certificate of Kompetence i engelsk);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)
 • Ansøgere, der tager / har afsluttet et engelskundervist bachelorprogram ved et hollandsk forskningsuniversitet, kan være fritaget for at tage en engelsk færdighedstest.

Testresultaterne kan ikke være ældre end to år.

tidligere uddannelse LLB eller tilsvarende
referencebrev Kandidaterne skal fremlægge et referencebrev fra en akademisk dommer, der har detaljeret kendskab til deres akademiske optegnelser.
skriftlig anmodning Ansøgere skal sende et motivationsbrev (maks. 650 ord). Brevet skal skrives af ansøgerne selv; det er ikke tilladt at indsende en (officiel) oversættelse.
andre adgangskrav Curriculum vitae

Ansøgningsfrister

Type studerende Deadline Start kursus
Hollandske studerende 1. maj 2021 1. september 2021
EU / EØS-studerende 1. maj 2021 1. september 2021
ikke-EU / EØS-studerende 1. maj 2021 1. september 2021

Studieafgifter

Nationalitet År Betaling Programform
EU / EØS 2020-2021 2143 € fuld tid
uden for EU / EØS 2020-2021 15.000 € fuld tid

Jobmuligheder

Programmet er designet til at udruste sine kandidater til en karriere som intern advokat i en energifirma, men det er også velegnet til dem, der er interesseret i en karriere, der arbejder som energiekspert for større advokatfirmaer, statslige institutioner eller ministerier, og mellem- og ikke-statslige organisationer.

Forskning

Energiret Forskning

Programmet Energy and Climate Law undervises midt i "Energy Valley" i Holland, hvilket giver rig mulighed for studerende til at lære af førende eksperter, der både arbejder inden for energiret og underviser i vores program.

Senest opdateret Aug 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Læs mere

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Minimer
Groningen , Leeuwarden + 1 Mere Mindre