LLM i forsikringsret

Generelt

Program beskrivelse

Er du interesseret i forsikringsbranchen, og hvordan den fungerer i Sydafrika? Ønsker du at vide, hvordan forsikringsprodukter fungerer i finanssektoren? Ønsker du at få ekspertviden om specialiserede spørgsmål vedrørende forsikringssager?

Forsikring er et nagekøb, og mange sydafrikanere erhverver kun dette særlige finansielle produkt som en del af kredittransaktioner. Andre typer forsikringsprodukter bruges ofte af forsigtige forbrugere som en del af en opsparingsstrategi. Det er som det måtte være, der er en række forskellige forsikringsprodukter tilgængelige, og disse produkter markedsføres og sælges dagligt. Derudover er det ikke tænkeligt, at enhver advokat, der praktiserer handelsret, ikke skal have et velbegrundet kendskab til forsikringsret. Forsikring, som vi kender, har haft en interessant udvikling i Sydafrika, og mange retssystemer påvirkede forsikringskontrakten, som vi kender den. Den seneste udvikling som indførelsen af loven om finansiel rådgivning og formidlingstjeneste 37 fra 2002 og indførelsen af det såkaldte "Twin Peaks" -system med finansiel regulering skabte en ret kompleks juridisk ramme for forsikring, og dette har ført til spændinger i branchen . Udfordringen er derfor at få kendskab til de juridiske rammer, at identificere de udfordringer, som sydafrikanske forbrugere står overfor, overveje forsikringsreglerne for forsikringstager og andre forbrugerbeskyttelsesforanstaltninger og evaluere systemet ved at sammenligne det med andre retssystemer. Forsikring er et kraftfuldt værktøj, som forbrugerne kan beskytte sig mod farer med, men spørgsmålet er fortsat, om aktuelle produkter er opmærksomme på det sydafrikanske markeds unikke karakter.

Foredragsstilen i dette program er interaktiv. Klasserne er små, og programmet henvender sig udelukkende til en gruppe studerende, der vil drage fordel af tæt kontakt med deres professor. Modulet præsenteres over seks måneder.

Kurset vil bestå af følgende brede emner, nemlig:

  • Forsikringens rolle i den sydafrikanske sammenhæng
  • Den måde, hvorpå forsikringskontrakter indgår
  • Forskellen mellem langtidsforsikring og kortvarig forsikring og de detaljerede principper, der vedrører hver enkelt, og
  • Vælg sydafrikansk forsikringspraksis i sammenligning med andre jurisdiktioner

FOREDRAGSHOLDER

Kurset forelægges af professor Daleen Millard. Hun er forfatter til en række fremtrædende forsikringslovtitler, herunder Jutas forsikringslov Bulletin (kvartalsvis publikation), moderne forsikringslov i Sydafrika (Juta, 2010) og medforfatter til FAIS Act Explained (2016) LexisNexis, Durban .

ADGANGSKRAV

Generelt skal studerende som et minimumsoptagelseskrav have nået et gennemsnit på 65% for de juridiske fag i deres LLB-grad.

STUDIESTIPENDIER

Stipendier er tilgængelige. Studerende, der afslutter deres grad inden for to år, kvalificerer sig for refusion af deres studieafgift (ekskl. Registreringsgebyret og ikt-afgiften og underlagt visse vilkår og betingelser).

KARRIEREMULIGHEDER

Et LLM-modul i forsikringsret som en del af en grad i kommerciel ret gør det muligt for kandidater at bruge deres ekspertviden inden for bank, kommerciel retssag og overholdelse. Forsikring er en integreret del af handelsretten, og viden om dette livlige felt er uundværlig. Kurset giver et fremragende teoretisk fundament og kombinerer teori og praktiske færdigheder for at udstyre studerende til at udmærke sig i deres karriere. Lektoren er medlem af AIDA (Association Internationale de Droit Assurances) og har som sådan adgang til den nyeste viden og udvikling inden for forsikringsret.

For yderligere information og forespørgsler angående adgangskrav og ansøgningsproceduren samt kursets indhold, kontakt fakultetet:

Fru P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tlf: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Registrerings- og startdatoer

Registrering starter i januar og forelæsninger i februar for både studenterprogrammer og postgraduate kursusarbejdsprogrammer.

Alle forskningsprogrammer til kandidatuddannelse og ph.d. kan tilmeldes hele året.

Slutdato: Det akademiske starter i januar og slutter i december. Programfristen bestemmes af programmets varighed.

Senest opdateret Aug 2019

Om skolen

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Læs mere

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Minimer
Johannesburg